CNT fa una crida a la mobilització aquest dijous per unes pensions dignes

Concentració unitària a Barcelona en suport a la vaga general al País Basc i contra el Pacte de Toledo

Aquest dijous 30 de gener es viurà una jornada de vaga general a Euskal Herria en defensa d’unes pensions dignes i un salari mínim de 1.200 € per garantir unes condicions de vida dignes. CNT, un dels sindicats convocants, convoca mobilitzacions de solidaritat arreu de l’Estat i en contra el Pacte de Toledo per unes pensions dignes.

La Carta pels Drets Socials d’Euskal Herria juntament amb els sindicats ELA, LAB, ESK, STEILAS i CNT van convocar la tardor passada una vaga general per aquest dijous 30 de gener de 2020, amb l’objectiu de reivindicar unes pensions dignes i un salari mínim de 1.200 € que garanteixin unes condicions de vida digna.

CNT, en tant que sindicat convocant, ha volgut fer palesa la seva solidaritat amb la protesta i ja s’estan convocant actes de suport arreu de l’Estat. Per al sindicat la lluita iniciada al País Basc, punta de llança del moviment pensionista arreu de l’estat espanyol, ha de servir per mostrar que calen respostes contundents al marc neoliberal que en realitat assumexien el conjunt de totes les administracions públiques, siguin estatals, autonòmiques o locals.

Per al sindicat és prioritari avantposar els interessos de la majoria social i cal exigir a tots els governs i partits polítics, siguin del signe que siguin, que adoptin les mesures adequades per a fer-ho realitat, i que aquesta exigència ha de començar a fer-se notar al carrer però també als centres de treball.

En conseqüència el sindicalisme combatiu i de classe a Catalunya convoca a un acte unitari dijous a Barcelona en solidaritat amb la vaga general a Euskal Herria, mentre la CNT del Vallès Oriental farà una convocatòria a les principals estacions a la comarca de la línia R2 de RENFE distribuint informació.

Finalment CNT vol recordar que pel sindiact l’actual problema amb el sistema de pensions públiques és el Pacte de Toledo, i critica que els sindicats que l’han subscrit CCOO i UGT boicotegin la convocatòria de vaga general del 30 de gener a Euskal Herria. El sindicat llibertari lamenta, alhora, que altres centrals sindicals s’hagin desmarcat de la vaga com ha sigut el cas de CGT a Euskadi.