La precarietat laboral s’instal·la al Servei Català de Trànsit amb Innovia Coptalia

  • El personal del servei reclama solucions a la seva situació laboral

CNT inicia una campanya per eradicar la precarietat laboral a la contracta de manteniment viari i de millora en la seguretat del Servei Català de Trànsit a la zona de Cardedeu, adjudicada a l’empresa Innovia Coptalia.

La secció sindical de CNT a la contracta que INNOVIA COPTALIA té adjudicada al Servei d’adopció de mesures especials de circulació, ordenació i regulació de trànsit per a la millora de la seguretat viària i l’increment de la capacitat circulatòria a la xarxa de carreteres de Catalunya en el centre de treball de Cardedeu, amb una forta implantació entre el personal adscrit al servei, ha estat reclamant a la direcció de l’empresa en les darreres setmanes mesures per arribar a una solució davant la precarietat que viu el personal de la contracta.

Segons la representació sindical aquesta precarietat es tradueix en frau en la contractació temporal, en un ús abusiu dels contractes a temps parcial, en jornades prolongades inclús en els torns nocturns, en sobrecàrregues de feina, en pagament de les hores complementàries per sota de conveni, en manca de descansos remunerats i en l’incompliment dels mínims exigits, així com dèficits en prevenció de riscos laborals.

El sindicat iniciarà una roda de contactes amb els responsables de l’administració a càrrec del servei, per la qual cosa CNT ja ha demanat una primera reunió amb el Servei Català de Trànsit per demanar explicacions de la situació laboral que es viu a la contracta. Alhora el sindicat ha posat en coneixement de la Inspecció de Treball diverses irregularitats laborals i no descarta iniciar en un futur mobilitzacions si no hi ha un canvi de la política laboral de l’empresa, per la qual cosa CNT insta novament a la direcció de INNOVIA COPTALIA a arribar a un acord negociat amb la secció sindical que pugui posar solució a l’actual problemàtica.

Acomiadaments

El mateix dia que es formalitzava l’adjudicació del nou contracte amb el Servei Català de Trànsit, la direcció de l’empresa acomiadava a 6 treballadors adscrits al servei al·legant causes objectives de tipus econòmic. És especialment greu, a més, el fet que el personal acomiadat formés part del personal a subrogar estipulat al Plec de Condicions. Les causes objectives al·legades són alienes a la pròpia contracta, d’una banda, i d’altra CNT considera que suposa una infracció en si mateix del propi contracte amb el Servei Català de Trànsit.