CNT aconsegueix noves millores a SCT – Innovia Coptalia

El treball sindical de CNT a la contracta del Servei Català de Trànsit adjudicada a INNOVIA COPTALIA en aquest 2020 segueix reportant resultats. Des que a principis d’aquest any es va constituir la secció sindical de CNT a la contracta, aquesta ha mantingut una tasca constant reivindicant el compliment del conveni, aspectes contractuals i de mesures de seguretat i salut laboral.

Avui podem anunciar nous resultats importants fruit de diverses denúncies interposades a Inspecció de Treball i de la Seguretat Social sobre aspectes de contractes i temps de treball, gràcies a les quals s’ha aconseguit:

  • Determinar que els contractes d’obra i servei del personal adscrit eren indefinits.

  • Establir de forma correcta el registre obligatori de jornada que no realitzava adequadament.

  • Convertir a temps complet dos contractes de treball de dos empleats que anaven desenvolupant la seva tasca amb contractes a temps parcial fraudulents, com havia denunciat el sindicat a l’empresa, fent un ús abusiu de les hores complementàries.

CNT vol felicitar la constància i perseveració de la seva secció sindical a la contracta. Més encara quan un dels treballadors amb contracte a temps parcial abans esmentats, el qual és el Secretari de Prevenció de la secció sindical, va patir un intent de boicot de l’empresa en retirar-li les hores complementàries que venia realitzant habitualment després que reclamés solució a diversos incompliments en matèria de seguretat i salut. Malgrat els intents de represàlia, finalment el treballador ha vist reconegut per la Inspecció de Treball la naturalesa fraudulenta del seu contracte a temps parcial i actualment ja es troba prestant servei a jornada completa amb normalitat.

En un comunicat dirigit a la plantilla la secció sindical ha volgut recordar que encara hi ha molta feina per fer, però que la secció sindical segueix creixent i animen a la resta de la plantilla a organitzar-se a la secció sindical per aconseguir millorar les condicions de treball del personal del servei.

Per a CNT és prioritari centrar l’acció sindical en contractes de l’administració com aquesta, ja que la dura competència a les licitacions sovint acaba repercutint en les condicions laborals de les plantilles a costa de mantenir els marges de benefici de les empreses adjudicatàries. Segons el sindicat les Administracions Públiques no posen l’accent de forma adequada en el manteniment de les condicions laborals de les plantilles de les seves contractes, de manera que quan una empresa se li adjudica un contracte amb una oferta econòmica molt rebaixada són les plantilles qui acaben patint les conseqüències en forma de salaris baixos, prolongació de jornades, contractes fraudulents i sobrecàrregues de feina que a més a més limiten el dret a la conciliació laboral i familiar.