I Marxa pels Drets Socials del Vallès Oriental

Des del sindicat CNT-AIT de Granollers i Comarca ens sumem a la I Marxa pels Drets Socials que tindrà lloc al Vallès Oriental, una iniciativa popular i social que busca aglutinar i unificar les reivindicacions de les lluites socials a la nostra comarca.

Sortiran diverses columnes de diferents punts de la comarca que acabaran confluint a Granollers, on s'hi sumaran també col·lectius en lluita com és el cas dels nostres companys i companyes de l'Enllumenat Públic de la ciutat que estan esperant encara que se'ls subrogui.

Des de CNT us animem a participar-hi i a informar-vos des de quina columna podeu participar-hi. Entre tots i totes hem d'unificar les lluites!!

Unió, Acció, Autogestió!

Més informació a la web http://marxadretssocialsvo.wordpress.com/

Manifest de la Marxa:

Arran de la crisi capitalista que vivim els darrers anys patim una època de regressió en drets civils, socials i laborals i ens enfrontem a una estratègia política encapçalada per la “Troika” (CE, FMI i BCE) i amb la connivència dels governs català i espanyol basada en la despossessió massiva de les classes populars i dels sectors més vulnerables que afecta especialment els pobles de l’Europa mediterrània i, per tant, de Catalunya i la resta de pobles de l’estat.

Tots els avenços en drets, llibertats i justícia han estat concessions de les classes dominants per apaivagar la força organitzada de les classes populars i mantenir l’ordre capitalista existent. Han estat conquestes de les lluites de tots aquells i aquelles que ens han precedit plantant cara al carrer, i és per aquest motiu que cal seguir lluitant en un temps de desmuntatge sistemàtic i premeditat dels nostres drets, i més encara en el marc d’una conversió del deute privat generat durant anys d’especulació en un deute públic gegantí.

  • Exigim fer marxa enrere en totes les retallades en educació, sanitat, pensions, dependència, prestacions d’atur o per situació de vulnerabilitat, etc.
  • Rebutgem rotundament la privatització dels serveis públics adreçada a fer negoci amb la nostra salut i les nostres vides.
  • Condemnem la vulneració del dret bàsic a un habitatge digne i que s’aturi la sagnia del drama provocat i plasmat en els desnonaments.
  • Ens neguem a pagar un deute que no hem generat i que no és nostre.
  • Creiem necessari capgirar les retallades i el patiment imposant els interessos de la majoria social als del capital financer transnacional i als seus servidors polítics.
  • No acceptem més pèrdues de drets, ni retallades, ni privatitzacions, ni més agressions a les nostres prestacions socials i condicions de treball, ni a les nostres llibertats individuals i col·lectives.

Aquest patiment té cara de dona, i és que aquesta regressió reforça la dominació patriarcal capitalista i la condemna al rol tradicional imposat. A més, la crisi política retalla el dret a decidir sobre el propi cos limitant l’accés a un avortament segur, lliure i gratuït. Tanmateix cal eradicar l’homofòbia i la transfòbia i treballar per la llibertat sexual i d’identitat de gènere.

En una comarca com la nostra tampoc ens podem oblidar del territori i com s’ha posat al servei de l’economia especulativa amb casos com Kàrting de Llinars o el Golf de Villalba. Aquesta també és una lluita pel dret a una vida digna.

Els mateixos governs que apliquen aquestes polítiques reprimeixen als que protestem utilitzant la legalitat i atacant drets fonamentals com el dret a decidir del nostre poble. Es mantenen presoneres polítiques i es criminalitza la lluita.

Aquesta ofensiva respon a una estratègia ideològica molt determinada que busca establir una societat per rics i una altra per pobres. La lluita en defensa del sector públic és, doncs, part de la lluita global contra l’explotació capitalista.

Com que l’atac és col·lectiu, la resposta ha de ser comuna: coordinar les lluites sectorials i acumular forces des de la societat civil per desemmascarar aquesta perversió que fomenta les desigualtats i l’explotació de classe, superar l’actual règim de drets socials en un sentit oposat al que ens condueixen i fer-ho universalitzant-los, democratitzant-los i autogestionant-los des d’una perspectiva igualitària, justa i solidària.

Volem viure i conviure en una societat basada en la solidaritat entre pobles, on es recuperi l’orgull de classe treballadora, amb un model que tendeixi al decreixement, on els nostres recursos econòmics reverteixin en el benestar de tothom, on puguem decidir lliures com a poble i on la corrupció sigui eradicada.

Desitgem que les nostres veus siguin garants d’un futur sense dominació, de llibertat i justícia social per tal que els que vinguin puguin créixer forts, lliures i solidaris. I això serà possible si lluitem units… perquè la lluita és l’únic camí!

Avancem: per la defensa dels drets socials,

ORGANITZEM-NOS I CREEM PODER POPULAR!

CNT Granollers | Jueves 29 Mayo 2014 - 7:24 pm | | Noticies

Eleccions a debat: Votar o no votar?

Debat públic

Salut,

Des de CNT us convidem a assistir al debat públic que tindrà lloc aquest dimecres entorn les eleccions europees.

El debat, serà entre diferents ponents de Podemos, EUiA, Els pobles decideixen i CNT que defensarà l'abstenció a les eleccions.

Us convidem a participar-hi.

Quan? Dimecres 21 a les 19h

On? Anònims (C/ Miquel Ricomà 57, Granollers)

Eleccions a debat

Votar?
No votar?

Altres Alternatives

Amb:
José Miguel Acedo (Podemos)
Alex Vega (EUiA)
Toni Soler (CNT)
Xose Lombao (Els pobles decideixen)

CNT Granollers | Lunes 19 Mayo 2014 - 9:03 pm | | Noticies

Per la organització social i l'abstenció a les eleccions europees

Campanya

La Confederació Nacional del Treball ha impulsat una campanya que busca conscienciar a la classe treballadora i la població en general, que la solució als seus problemes no passa per votar a les eleccions europees si no que passa per la organització social i l'autogestió.

El sindicat de CNT de Granollers i Comarca s'adhereix a aquesta campanya, ja que en l'actual procés de crisis "cal aprofundir molt més en la organització social, la solidaritat i la lluita per a guanyar els drets que les actuals lleis i parlaments catalans, espanyols i europeus ens estan retallant".

En aquest sentit, la vella maquinària de la política institucional que busca legitimar el vigent sistema amb la participació dels treballadors i treballadores, és per a l'anarcosindicat una quimera. Des d'una òptica de conquista de drets socials i laborals, el sindicat considera que les eleccions europees només poden servir per a reforçar una institució que està al servei dels grans capitalistes, la banca i els poderosos i que reafirma un model social més proper a una dictadura dels mercats que no cap tipus de democràcia veritable.

En els propers dies, el sindicat acostarà la seva postura a la resta de moviments socials de la ciutat amb l'ànim de contribuir a reflexionar sobre la veritable raó d'aquests processos electorals.

Secretaria d'Acció Social

Més informació:

http://soliobrera.cnt.es/secciones/1576-podemos-perder-el-tiempo-votando-o-podemos-organizarnos.html

CNT Granollers | Domingo 11 Mayo 2014 - 10:41 pm | | Noticies

1 de maig a Granollers, crònica d'una mobilització històrica

Sembla ser que alguna cosa comença a coure's a Granollers. Col·lectius i organitzacions portem anys picant pedra en una ciutat que va passar de tenir un moviment obrer associatiu importantíssim, i que en els últims 30 anys va anar minvant fins a semblar haver-se extingit.

Read More

CNT Granollers | Sábado 03 Mayo 2014 - 09:19 am | | Noticies