Seguim creixent al sector de la Intervenció Social, seguim guanyant llibertat sindical

  • Es constitueix la secció sindical de CNT al Centre d’Acollida Estels
  • La secció sindical de CNT a l’Associació Asteroide B-612 renova la seva representació a l’empresa

Informàvem fa uns mesos que l’Associació Asteroide B-612 va acomiadar disciplinàriament la delegada sindical de la secció sindical de CNT a l’entitat, acusant-la injustament d’uns fets molt greus, i apuntàvem des del sindicat que la conducta de la Direcció de l’associació podia suposar la vulneració de la llibertat sindical.

Avui ens plau informar-vos que la companya va ser finalment acomiadada de forma improcedent, segons sentència judicial, la qual cosa desmenteix per tant les causes de l’acomiadament disciplinari executat per l’empresa.

El sindicat ha iniciat converses amb l’empresa per tal d’arribar a un acord que contribueixi a garantir la llibertat sindical, i faci innecessari resoldre a Magistratura la causa pendent per vulneració de la llibertat sindical a conseqüència de l’acomiadament.

D’altra banda el creixement del sindicat a l’entitat no s’atura i aquest mes tenim dues bones notícies.

En primer lloc s’ha renovat la delegada sindical de la secció sindical de CNT a l’entitat, i en segon lloc s’ha constituït una nova secció sindical de centre de treball al Centre d’Acollida Estels que ja ha sol·licitat a la Direcció una primera reunió per tal d’abordar aspectes urgents com són de jornada laboral i de condicions de seguretat i salut laboral.

Des de CNT volem donar la benvinguda a aquestes noves companyes que fan créixer i enfortir el sindicat a l’empresa, empoderant una plantilla en un sector feminitzat, precari i sovint abandonat per les administracions públiques que, malgrat tot, desenvolupen una tasca social i de cures amb infants absolutament necessària i malauradament invisibilitzada.

Finalment el sindicat celebra el creixement i consolidació en el sector de la Intervenció Social, un sector amb la negociació col·lectiva a nivell sectorial bloquejada, i demostra que el model sindical de CNT esdevé una alternativa real i eficaç i anima a la resta de treballadores d’Asteroide i el sector a organitzar-se amb la CNT.