CNT frena la contractació per ETT i impulsa la llibertat sindical a RELEM

  • Tot el personal posat a disposició per ETT passa a personal directe d’empresa

  • ITSS constata la vulneració de la llibertat sindical per part de la Direcció de la filial del Grup Paver

La secció sindical de CNT aconsegueix convertir a fixes d’empresa la totalitat del personal posat a disposició per diverses ETT a l’empresa «Construcciones y Tubos Metálicos RELEM» de Granollers i filial del Grup Paver, mentre que la Inspecció de Treball proposa una sanció molt greu contra l’empresa per vulneració del dret fonamental de llibertat sindical.

Notícia als mitjans: Som Granollers / El 9 Nou VO (edició en paper) / Som Vallès / Revista Digital del Vallès / Tercera Información / CNT (web confederal)

Recentment, la secció sindical de CNT ha pogut constatar que la totalitat del personal eventual de RELEM posat a disposició per les ETT MARLEX i RANDSTARD ha passat a formar part de la plantilla de l’empresa principal com a personal directa i amb contracte indefinit.

Durant les negociacions entre secció sindical de CNT i l’empresa ocorreguda l’any passat, l’empresa es va negar a tancar un acord en matèria de contractació eventual. La central anarcosindicalista proposava l’eliminació de la contractació de personal a través de les ETT, creant una borsa de treball amb participació sindical que pogués incloure la figura de contractes fixos discontinus per aquells períodes amb una producció extraordinària a l’empresa, una proposta que s’avançava ja en el 2021 a la darrera reforma laboral.

La negativa de la Direcció de l’empresa a negociar cap acord que suposés un avenç real en drets per a la plantilla, va motivar les corresponents denúncies a Inspecció de Treball, qui finalment va determinar que la totalitat del personal contractat per ETT passés a formar part de la plantilla de l’empresa amb contractes indefinits, al considerar que «els contractes de posada a disposició s’utilitzaven de manera successiva per a cobrir necessitats permanents» tal com denunciava el sindicat.

Des de CNT ens felicitem pel resultat de l’actuació de la Inspecció de Treball, i mantindrem davant la Direcció de RELEM la necessitat de suprimir definitivament la utilització de les ETT a l’empresa, i la creació d’una borsa de treball que promogui la contractació en termes de necessitat productiva real i respecte al medi ambient prioritzant la contractació local.

 

Llibertat sindical

Per altra banda, la Inspecció de Treball també ha constatat diversos fets ocorreguts en el període previ a la negociació amb l’empresa que tenen la consideració de «falta molt greu per vulneració de la llibertat sindical» i proposa una sanció a l’empresa per aquesta infracció. Els serveis jurídics del sindicat CNT estan analitzant l’acta, i no es descarta personar-se davant Magistratura pel que considera una «conducta antisindical» que no pot tornar a repetir-se.

 

Un pensament a “CNT frena la contractació per ETT i impulsa la llibertat sindical a RELEM”

Els comentaris estan tancats.