La CNT del Vallès Oriental denuncia que els accidents laborals mortals continuen augmentant

  • El sindicat reclama a la ITSS esclarir les causes del darrer sinistre laboral mortal ocorregut ahir a Mollet

  • Els accidents laborals mortals han augmentat més del 44% a Catalunya

La central anarcosindicalista CNT denuncia que els accidents laborals mortals no fan més que augmentar respecte a les dades de l’any 2021, i posa el focus en reclamar responsabilitats a les patronals i una derogació real de les reformes laborals de 2010 i 2012.

Notícia als mitjans: Revista Digital del Vallès / El 9 Nou VO (edició impresa) / Ràdio Mollet

El darrer accident laboral mortal ocorregut el dia 2 de juny al centre de gestió de residus que PREZERO (antiga CESPA) té a Mollet del Vallès, en el qual un operari va morir a conseqüència d’un atrapament amb una premsa d’escombraries, se suma als 26 accidents laborals mortals acumulats entre els mesos de gener i abril de 2022.

Segons dades oficials de l’Observatori del Treball i Model Productiu aquestes xifres suposen un increment del 44% d’accidents laborals mortals més a Catalunya que en el mateix període el 2021, la qual cosa posa en evidència que els accidents laborals mortals segueixen en augment.

Per a la central anarcosindicalista aquestes dades són insuportables i només responen a una lògica de precarietat laboral i menysteniment de la prevenció de riscos a les empreses, la qual cosa significa «que la nova reforma laboral no està revertint els aspectes més lesius de les anteriors reformes del PSOE i PP» com prometia l’actual govern, CCOO i UGT.

Tanmateix, després de diversos anys de campanya permanent contra la sinistralitat laboral, el sindicat considera que les Patronals han de donar explicacions també per les terribles xifres de mortalitat als centres de treball.

La CNT del Vallès Oriental ja s’ha personat davant la Inspecció de Treball per reclamar l’esclariment de l’accident laboral mortal d’ahir a Mollet del Vallès, i avança que es dirigiran a les patronals pròximament per reclamar també canvis reals en la política preventiva de les empreses i una major participació dels sindicats en els centres de treball per poder fer front a aquesta xacra social.

Concentració a Mollet

La CNT, la PAH Mollet – Baix Vallès, Mollet Feminista i Marea Pensionista convoquen una concentració per protestar per la sinistralitat laboral, dins de la seva campanya permanent de denúncia de les morts en accidents laborals, arran del darrer accident laboral a Mollet del Vallès.

L’acte tindrà lloc dimecres 8 de juny de 2022 a les 19.00 hores a la Plaça Major (plaça de l’Ajuntament de Mollet del Vallès).