Manifestació a Madrid: Fer sindicalisme NO és delicte!

Des de la Confederació Nacional del Treball convoquem una gran manifestació a Madrid aquest dissabte 24 de setembre, a les 12.30h davant l’anomenat Ministerio de Justicia.

Des de la Confederació Regional CNT Catalunya i Balears s’ha organitzat un bus gratuït per anar a la manifestació des de Barcelona (per venir, contacta enviant un correu-e: crcat@cnt.es)  Des de moltes altres parts de l’Estat espanyol també sortiran autobusos solidaris.

Des de la Taula Sindical de Catalunya s’ha firmat un comunicat unitari contra la repressió (es pot veure més avall).

Des de la CNT Vallès Oriental aquest setembre farem una comanda d’oli solidari elaborat per companys del Sindicato Andaluz de Trabajadores/as, els beneficis del qual aniran per al cas repressiu en qüestió. Si vols comprar alguna garrafa, sumant-la a la comanda, tens tota la informació a la nostra web.

EL CAS:

Sis companyes asturianes de la CNT Xixón han estat condemnades a una multa de 150.000€ i penes de 3 anys i mig de presó per exercir lícitament l’acció sindical en el cas de la pastisseria La Suiza. Una condemna salvatge, que no és només contra la CNT sinó contra tot el sindicalisme combatiu i contra els moviments populars que planten cara als abusos i desafien el sistema actual.

Des de CNT considerem les sentències judicials contra les nostres companyes com un atac frontal a la nostra manera d’entendre l’acció sindical, entesa com una defensa directa, no mediada, pública i ferma de les treballadores davant els abusos de la patronal. Però creiem que, a més, la gravetat de les condemnes que, en cas de consumar-se, portarien a presó les nostres companyes, és un atac directe al sindicalisme de base i combatiu en el seu conjunt i a qualsevol forma de protesta social que segueixi apostant per la presència als carrers com a via de defensa dels drets.

Per saber més sobre la causa, el context i el desenvolupament del conflicte, mireu el vídeo de dalt o llegiu aquests articles de CNT:

També podeu mirar aquests articles i entrevistes als mitjans:

Facer sindicalismu nun ye delitu!
Fer sindicalisme no és delicte!

Cap sindicalista a la presó!
Solidaritat no és només una paraula!

Imatge per posar de perfil a xarxes socials

 

Un pensament a “Manifestació a Madrid: Fer sindicalisme NO és delicte!”

Els comentaris estan tancats.