25 i 26 de gener: Vaga a Sanitat i Educació

Des de CNT Vallès Oriental, animem a totes les treballadores de Sanitat i Educació de la comarca a preparar i participar a les jornades de vaga convocades per als dies 25 i 26 de gener.

Des de CNT Ensenyament han fet públic un comunicat que compartim a continuació.

La CNT Ensenyament convoquem vaga els propers 25 i 26 de gener

El passat mes de setembre es van desconvocar les jornades de vaga, des del nostre posicionament de manera errònia, i durant aquests mesos s’ha fet evident la posició del departament en no complir ni amb el pacte ni, sobretot, amb les principals reivindicacions de les treballadores organitzades al sector.

Les treballadores interines en frau de llei ens seguim trobant igual d’amenaçades, i no se’ns garanteix l’estabilitat ni els nostres llocs de feina, reivindicació cabdal per la qual ens hem mobilitzat (i ho seguirem fent) durant els últims dos anys.

Continuem demanant la reducció de ràtios per poder dur a terme la nostra feina a les aules, la defensa de la immersió lingüística a tot el sistema educatiu, la retirada del nou currículum, l’equiparació salarial a l’FP i, després d’anys de menyspreu i negligència per part del departament, la millora immediata de les condicions laborals del PAE, amb una reducció (i correcta distribució) horària i augment salarial.

Exigim també la retirada del decret de plantilles per acabar amb la rivalitat, por, silenci i explotació laboral que imperen en molts claustres a partir del poder que exerceixen les direccions emparades per aquest decret. Superem aquests obstacles per garantir la democràcia als nostres centres educatius i transformem l’educació en una eina més d’emancipació per la nostra classe.

Durant el curs passat vam viure un cicle de mobilitzacions i lluites necessàries tenint en compte la situació en la qual ens trobem, i creiem que cal reactivar l’organització de les treballadores a tots els centres educatius.

Des de la CNT ens trobareu amb tota la disposició per organitzar-nos als centres educatius i als nostres sindicats en defensa de tota la classe treballadora, sense delegar el poder de decisió en polítics ni en eleccions sindicals, com hem fet des de la nostra fundació. Fem d’aquestes jornades de lluita un punt d’inici en la defensa de l’educació, apostant per l’organització de les treballadores i fugint de l’electoralisme que es viurà durant les properes setmanes al sector.

Ens trobem als carrers i als sindicats,
CNT Ensenyament

cnteduca@catalunya.cnt.es
instagram.com/cntensenyament
twitter.com/CNTEnsenyament