La CNT del Vallès Oriental constata el seu creixement a la seva Assemblea Anual

  • El sindicat acorda impulsar la seva acció sindical a la indústria, alimentació i construcció

  • El sindicat organitzarà enguany un acte propi l’1 de Maig a Granollers

El dissabte 11 de març va tenir lloc a Canovelles la II Assemblea Anual d’afiliats i afiliades de la CNT al Vallès Oriental, després que el sindicat sortís reforçat com amfitrió del XII Congrés Confederal de la CNT celebrat el desembre a la mateixa localitat.

L’assemblea, que és el màxim òrgan de decisió del sindicat a la comarca, va aprovar la gestió de l’actual Comitè Local, constatant el creixement constant del sindicat en més d’un 30% des de l’anterior Assemblea Anual. Aquest creixement ha estat gràcies als fulls de ruta aprovats en l’anterior assemblea i que consistien a prioritzar l’acció sindical en sectors feminitzats, precaris i de noves relacions laborals, d’una banda, i en els sectors industrials, de l’altra.

Donant continuïtat a aquesta qüestió, l’assemblea va aprovar una ponència que permetrà donar un impuls a l’acció sindical en els sectors de la Indústria, Alimentació i la Construcció al Vallès Oriental en un context marcat per una acumulació de crisis econòmica, energètica, climàtica i social.

Tanmateix, es van aprovar diverses ponències que han de permetre impulsar l’acció social del sindicat al territori, així com la formació sindical i ideològica de l’afiliació i al conjunt de les classes treballadores de la comarca.

Finalment, el sindicat va acordar organitzar per aquest 1 de Maig un acte propi a Granollers i obert a tothom, des d’on poder abordar les propostes anarcosindicalistes davant de l’actual context. A més a més, l’assemblea va voler remarcar la necessitat d’independència política del sindicalisme en un context molt marcat per les pròximes eleccions municipals i reivindicar la unitat de la classe treballadora al marge dels partits polítics i el parlamentarisme.