Aquest 8M i sempre: l’anarcofeminisme com a punta de llança en la lluita antifeixista

El sindicat CNT fa una crida a lluitar contra el patriarcat en totes les seves formes, tant al carrer com als centres de treball.

La Confederació Nacional del Treball (CNT) en aquest 8M, Dia de la Dona Treballadora, demana unir forces entorn de la lluita antifeixista. El feminisme serà la punta de llança que acabi amb aquesta arma de repressió, desigualtat i odi, que cada vegada té més força en institucions i en el discurs públic. Enfront d’això, l’anarcosindicat reclama que la diversitat i transversalitat sigui el motor d’un feminisme de classe i combatiu, que trenqui el cèrcol d’uniformalitat que pretenen el capitalisme, el patriarcat i el feixisme.

Treballadores de la llar, dones migrants, trans, racialitzades, pensionistes, obreres, qualificades o no… totes estem cridades a una lluita que és pels drets de totes però també per una societat millor. El feminisme com a mur contra el feixisme. Una cosa que sempre ha existit però que, avui més que mai, és necessari recordar. No deixarem d’escoltar discursos sobre les prioritats d’un o altre moviment, sobre el que ens separa, què ens diferencia, però hem de tenir clar que l’enemic comú és el que és. El que ens vol represaliades, precàries, sense drets i aïllades.

Per això, aquest 8M, com en els anteriors, CNT surt als carrers per a reclamar l’equitat en els llocs de treball, la derogació de les reformes laborals que atempten especialment contra les treballadores, denunciant l’explotació i la vulneració de drets especialment en els sectors anomenats ‘feminitzats’, exigint el reconeixement com a malaltia professional de malalties que es donen en aquests sectors i que no són reconeguts per afectar les dones en la seva majoria, reclamant la incorporació del treball domèstic al mateix nivell que els altres treballs, denunciant l’atur salvatge que sofreixen les persona trans, la indefensió en la que la Llei d’Estrangeria deixa a les nostres companyes migrants, la discriminació i estereotipació que pateixen les persones racialitzades en allò laboral i social, rebutjant fal·làcies com la del feminisme capitalista marca de l’Ibex 35 i apostant per jubilacions dignes tant per a les dones que han contribuït econòmicament, com les que van treballar a l’interior de la llar, donant la cara per les que no tenen altra opció que subsistir en l’economia submergida.

Seguirem en la primera línia d’acció i lluitant colze a colze amb la resta del moviment feminista perquè les cures o la maternitat no siguin un fre per a les dones. Creiem que ampliar el permís de maternitat i paternitat, no és suficient per a aconseguir que el centre de l’economia sigui la vida i no el mercat . Per això, exigim que sigui el mercat el que s’adapti a la vida per a construir una societat amb valors. Volem ajudes reals i eficaces per menors al càrrec, el mateix que per a familiars o persones dependents de les quals ens responsabilitzem. Corresponsabilitat de cures amb els nostres companys, més presència de dones en llocs de representació donant-nos visibilitat en organitzacions socials, reivindicatives així com en sindicats. Començant pel nostre.

Volem ser la gota que desbordi la marea que acabi amb la violència masclista. Des dels llocs de treball, a casa i al carrer, contra l’assetjament de qualsevol tipus o les amenaces que facin perillar els drets humans de més de la meitat de la població, amb els quals la CNT està compromesa com a organització anarcosindicalista, de classe, antimilitarista, antifeixista i feminista que som.