Comunicats internacionalistes sobre el conflicte a Palestina

Des de la CNT del Vallès Oriental hem fet la traducció al català del text: The issue of Palestine is the issue of statism’s bankruptcy!”.

La qüestió palestina és la qüestió de la fallida de l’estatisme!

En els darrers dies, hem estat testimonis d’un renovat conflicte a la regió palestina i d’un atac del grup islamista Hamàs a les terres que es troben sota control del govern israelià, un fet sense precedents en els últims anys o fins i tot dècades. Aquest incident mostra, sobretot, que la qüestió palestina, que a tothom li agradava considerar com a una qüestió “morta”, continua viva i sense un final aparent a la vista, si més no mentre existeixin els governs!

L’antiga terra de Palestina pertany, en primer lloc, a la gent d’aquella terra. Persones que algun cop van tenir una vida pacífica i feliç i ara estan sent massacrades durant dècades a la picadora de carn de les ideologies nacionalistes i islamistes i la temptació de formar governs jueus, àrabs i islàmics… Les vides de la població jueva, la població àrab i d’altres que viuen a la regió estan sent utilitzades com a peons pels governs i polítics corruptes dins i fora d’aquesta geografia, i se’ls està traient l’oportunitat d’una vida sana i segura.

Des dels Estats Units a l’Iran amb les seves interferències, des del govern israelià reprimint i usurpant la terra de la població àrab palestina, fins als grups islamistes com Hamàs i la Jihad Islàmica, que han fet servir persones innocents com a escuts humans per a la seva ideologia reaccionària i inhumana, tots són còmplices i responsables d’aquesta situació, encara que oposats i enemics entre sí.

Palestina és un mirall perfecte del que els anarquistes han estat cridant al llarg de la història: Mentre existeixin governs, no hi haurà pau ni seguretat.

El departament de mitjans de comunicació de la Federació Era de l’Anarquisme.

A més a més, a continuació llistem diversos textos publicats recentment:

Entrevista a Jonathan Pollack, anarquista de Jaffa (Anarquistas contra el Muro)

“El colonialismo israelí y su régimen de apartheid son ilegítimos en su esencia”

https://www.todoporhacer.org/entrevista-jonathan-pollack/

Comunicat del KCK: Solucionant la qüestió palestina i la kurda

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/535603

 

Todos somos palestinos y palestinas

Declaración del Sindicato de Profesores y Empleados de la Universidad de Birzeit, Palestina ocupada

Palestina: Recalibrar el anarquismo en un país colonizado

https://www.palestinalibre.org/articulo.php?a=47591