Epidèmia de saquejos. Fora lladres de la sanitat!

En aquests mesos, polítics de tots els colors han pres mesures contràries al que dicta el sentit comú i el que clamaven els treballadors sanitaris. Ens han aplicat, com fan des de fa anys, la medicina equivocada. No s’ha potenciat l’atenció primària, ni els laboratoris, ni les UCIs. No s’han contractat els rastrejadors necessaris, ni s’han incrementat les, ja de per si mateix escanyolides plantilles. Els milers de milions d’euros, extrets dels nostres impostos i repartits entre les diferents administracions sanitàries no han servit res més que per a omplir les butxaques de les empreses i personatges que porten anys exhaurint la sanitat. Tot legal gràcies a que uns executen les mesures que porten al desmantellament i al col·lapse dels dispositius sanitaris, i altres les permeten en mantenir l’entramat legal. No obstant això, els sectors més dinàmics han esclatat en barris i pobles.

 

Hem comprovat que ni la massacre a les residències, ni les morts produïdes de la falta de resposta del sistema a les patologies no covid, els importen. Ara de nou és molt probable que els que estiguin a primera línia poden veure’s de nou obligats, per falta de mitjans, a decidir a qui intentar salvar la vida i a qui no. Ens han portat a la segona ona, amb premeditació, no és incapacitat.

Ens podem indignar, però no és sufcient. De nou hi haurà morts que podrien haver-se evitat, centenars de milers de treballadors a l’atur, desnonaments, pobresa, dolor… sobretot repartit entre els de sempre: la classe treballadora. I el sistema sanitari sortirà més desmantellat, amb terribles llistes d’espera, i les assegurances privades fregant-se les mans davant el negoci que se’ls obre davant els seus ulls.

Aquest és un problema nostre, si el deixem a les mans dels qui ens han portat a aquesta situació, ens penedirem. Ara més que mai, és una necessitat sortir al carrer per a expulsar als lladres i defensar el sistema públic de salut. Dissabte que ve 17 d’octubre, organitza’t en el teu barri o localitat, sal al carrer, la lluita és l’únic camí.

Mai més morts evitables, Mai més negoci amb la sanitat.

Derogació de la LOSC Catalana de 1990, la llei estatal 15/97 i de l’article 90 de la Llei General de Sanitat!