Autoserveis d’alimentació Bassa tanca definitivament

La CNT denuncia que la propietat ha estat preparant el tancament de l’empresa durant anys per espoliar el treball de la seva plantilla.

Els dos supermercats Condis Express situats a les urbanitzacions «Can Salgot» i «Ca l’Artigues» de Lliçà d’Amunt han tancat definitivament les portes. La plantilla va iniciar una vaga l’1 d’agost en resposta a l’ERO extintiu que la propietat va plantejar, i que pretenia que les treballadores acceptessin els motius del tancament amb el xantatge patronal de poder cobrar més ràpidament l’atur.

Però la plantilla, organitzada en la secció sindical de la CNT, va negar-se a acceptar unes causes que només servien per validar l’espoli dels guanys que com a treballadores van anar generant durant més de trenta anys de prestar servei als supermercats. L’empresa pretenia que continuessin treballant algunes d’elles per acabar de generar benefici mentre no garantien ni el salari, però la plantilla va demostrar dignitat en oposar-hi la vaga.

La vaga ha impedit obrir un dels dos supermercats, havent de fer funcionar a mig gas l’altre centre. En aquest sentit, la vaga ha aconseguit que l’empresari hagi de posar-se a treballar al supermercat personalment, per primera vegada en més de trenta anys, fent-lo sentir en la pròpia pell l’experiència de complir un horari i sentir, mínimament, l’explotació dels treballadors en un sector que, recordem, va ser declarat essencial durant la pandèmia de la COVID-19 obligant al personal dels supermercats a treballar en ple confinament.

Avui s’inicia una nova etapa en el conflicte, amb una batalla jurídica contra els acomiadaments forçosos i l’espoli del Capital per part de la propietat, però la plantilla ha demostrat en aquestes setmanes estar unida, a través de la vaga, estenent el conflicte fora dels límits de l’empresa, socialitzant la seva lluita amb la població de Lliçà d’Amunt que tantes mostres de suport els ha donat.

Des de la CNT volem expressar el nostre suport i solidaritat amb les companyes i felicitar-les per saber demostrar, un cop més, que juntes som més fortes.

Les treballadores i els treballadors vivim sota el règim de l’explotació del salari, l’amenaça de l’acomiadament i en condicions cada cop més precàries, només l’organització, la unió i la lluita sindical ens permetrà crear una alternativa per les classes treballadores de demà.

Visca la lluita de la classe treballadora!