Nota de premsa: CNT anuncia actes per difondre i estendre la vaga general feminista

Economia / Laboral

Granollers, 1 de març de 2019

CNT anuncia actes per difondre i estendre la vaga general feminista

  • El sindicat va iniciar una roda de contactes amb partits amb representació parlamentària
El sindicat anarcosindicalista intensificarà els pròxims dies la difusió de la campanya tant en sectors econòmics més feminitzats i, per tant, sovint amb pitjors condicions laborals, alhora que ho farà en els principals punts de mobilitat del transport públic a la comarca.

 

La Confederació Nacional del Treball convoca vaga general feminista de 24 hores a tots els sectors laborals el 8 de març de 2019, en resposta i atenent per segon any consecutiu les reivindicacions del moviment feminista internacional.

Si bé el sindicat ja fa dies que està treballant en aquest sentit el sindicat vol fer un esforç addicional per acostar la vaga als sectors més feminitzats, on sovint les condicions laborals són pitjors degut, en opinió de CNT, del model de negociació col·lectiva dels sindicats tradicionals. Un model, denuncien, allunyat dels centres de treball i el territori, que no escapa a les dinàmiques del patriarcat inherent al Règim del 78.

CNT vol acostar als sectors laborals més vulnerables com són les cures i dones migrants, així com sectors històricament feminitzats com el comerç tèxtil, supermercats, escoles bressol privades, geriàtrics, o fins i tot el petit comerç i hostaleria entre d’altres. En opinió del sindicat anarquista, els sectors vinculats als serveis i les cures històricament han estat abandonats pel sindicalisme de concertació. Davant aquesta situació CNT incrementarà la difusió de la vaga entre aquests sectors, així com en els principals punts de mobilitat del transport públic al Vallès Oriental.

Reunió amb partits polítics

CNT va iniciar la setmana passada una roda de contactes amb les estructures comarcals dels partits polítics amb representació parlamentària. El sindicat ha pogut constatar la incapacitat de la majoria de partits en concretar compromisos davant les mesures plantejades, quan no directament el nul interés en rebre aquestes mateixes propostes. És per això que CNT seguirà reivindicant davant patronals, partits polítics i institucions les mesures basades en quatre blocs: bretxa salarial, accés a l’ocupació i promoció professional, conciliació i ocupació al servei de la llar familiar.

Pròxims actes i guia sindical de la vaga

El sindicat vol recordar que el 6 de març participarà amb una xerrada sobre la vaga a Canovelles en les jornades feministes, en col·laboració amb En Veu de Dona Canovelles. L’acte tindrà lloc a les 19.00 hores a El Local.

Finalment CNT recorda que ha publicat la Guia Sindical per la Vaga General Feminista del 8M, amb la taula reivindicativa i les preguntes més freqüents sobre el dret a vaga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *