11 de febrer: el sector d’acció social ens posem en marxa!

Les professionals del sector de l’Acció Social estem en marxa. Davant un conveni sectorial que porta amb salaris congelats pràcticament 10 anys i el bloqueig de la negociació col·lectiva entre la patronal i els sindicats CCOO i UGT, les treballadores no ens aturem. Sortim a mobilitzar-nos però sobretot ens estem organitzant als centres de treball.

Des del sector de la Intervenció Social de CNT apostem per una sèrie de millores estratègiques per frenar la precarietat laboral al sector: salari mínim de 1.200 € i regularització automàtica dels salaris amb l’IPC, reducció substancial de la jornada laboral anual i millores en la conciliació familiar i laboral, limitació a la contractació a temps parcial i en període de pràctiques, millores efectives en la seguretat i salut laborals, plans de formació continuada i blindatge a la reforma laboral.

La manca dels pressupostos de la Generalitat no pot ser sempre l’excusa perquè la mesa del conveni sectorial estigui paralitzada. El diàleg social al tercer sector ha resultat un fracàs, la patronal sempre tindrà poder de veto mentre les treballadores i treballadors del sector hem de supeditar les nostres condicions laborals a una negociació sense la nostra participació directa.

Des del sector de la Intervenció Social de CNT apostem per una sèrie de millores estratègiques per frenar la precarietat laboral al sector: salari mínim de 1.200 € i regularització automàtica dels salaris amb l’IPC, reducció substancial de la jornada laboral anual i millores en la conciliació familiar i laboral, limitació a la contractació a temps parcial i en període de pràctiques, millores efectives en la seguretat i salut laborals, plans de formació continuada i blindatge a la reforma laboral.

Des de CNT ens sumem doncs a la mobilització unitària però fem alhora una crida a l’organització des de la base, a cada centre de treball i a cada empresa i entitat. Perquè només organitzant-nos les treballadores aconseguim que es respecti el que ja està signat, i perquè només així farem prou força entre totes aconseguir millores reals en el sector.

11 de febrer de 10.30 a 13.00 hores davant la DGAIA (Av. Paral·lel, 52, BCN)

Contra la precarietat laboral al sector de l’acció social a Catalunya ens movem!

Afilia’t i participa!

Confederació Nacional del Treball del Vallès Oriental

Sector de la Intervenció Social