Per unes pensions dignes. La CNT i la vaga del 30 de gener a Euskal Herria

CNT organitza dissabte 29F una xerrada sobre la vaga general del 30 de gener a Euskal Herria

  • La xerrada anirà a càrrec d’Endika Alabort, economista i militant de CNT Bilbao

Dissabte 29 de febrer CNT organitza a una xerrada titulada «Per unes pensions dignes. La CNT i la vaga del 30G a Euskal Herria» al casal social autogestionat La Traüna de Sta. Maria de Palautordera.

Un mes després de la vaga general que va tenir lloc el 30 de gener a Euskal Herria en defensa de les pensions públiques i un salari mínim de 1.200 euros, entre altres reivindicacions, per frenar la precarietat laboral la CNT del Vallès Oriental organitza una xerrada sobre la vaga convocada, entre altres organitzacions sindicals, per la CNT.

«Per unes pensions dignes. La CNT i la vaga del 30G a Euskal Herria» és el títol de la xerrada que donarà Endika Alabort, economista i militant del sindicat CNT a Bilbao. L’acte tindrà lloc a les 12.00 hores La Traüna, un casal social autogestionat situat al Baix Montseny, territori on el sindicat està creixent en implantació darrerament i vol potenciar-hi la seva presència sindical i social.

A l’acte es farà un repàs de la situació i reivindicacions del moviment pensionista a Euskal Herria, i les claus que van acabar desencadenant la convocatòria d’una vaga general històrica del sindicalisme amb perspectives de canvi social, sense la participació de CCOO i UGT, i on l’anarcosindicat CNT va tenir juntament amb el sindicalisme majoritari basc un paper protagonista des del primer moment.

Finalment, l’acte continuarà amb la IV Calçotada Popular organitzada per La Traüna que gaudirà de productes de proximitat i seguirà amenitzada amb actuacions musicals.