CNT s’adhereix a la vaga del 9 i 15 d’octubre a l’ensenyament públic de Catalunya

La CNT s’adhereix a la vaga convocada pel sindicat CGT als centres de l’ensenyament públic de Catalunya.

Granollers, 7 d’octubre de 2020

Desprès d’un estiu amb moltes informacions contradictòries, ja en plena segona onada de coronavirus, fins i tot, dient al començament de curs que no se’n fes ús de les mascaretes, al final de l’estiu, i desprès de les reunions amb les altres comunitats, per fi, el Departament d’Ensenyament va accedir a l’ús de les mascaretes, però encara no ha accedit a una veritable disminució de ràtios, com li hem estat demanant des del començament els sindicats per a afavorir les mesures de seguretat sanitària, tant pel que fa a l’alumnat com al professorat.

Durant molt de temps ens han volgut fer creure que qualitat educativa és l’augment de ràtios en els darrers anys per després arribar a ràtios similars a les que vam tenir abans de les retallades i que ara ens venen com a seguretat sanitària amb els “grups bombolla”. És a dir, els grups classe, més d’un 100% superiors al màxim permès en altres reunions, fins i tot, a l’aire lliure.

També, per tal de desdoblar els grups degut a la disminució de ràtios que caldria, seria necessari un augment de plantilles molt més important del que finalment s’ha fet. Per tot això, ho seguim reivindicant com ho hem fet durant tot l’estiu i especialment ara que ja ha començat el curs i que hem observat durant aquest poc menys d’un mes des que fa que ha començat el curs, un augment exponencial i distribuït per totes les comarques de Catalunya dels casos de Covid19, fins i tot, en llocs on hi havia menys casos, però que s’han produït amb aquest tipus d’obertura de les escoles amb poques mesures de distanciament social.

Les dades (proporcionades pel propi Departament d’Ensenyament) són les següents:

28.039 Persones confinades de les quals 26.353 és alumnat i 1.433 són Docents, PAS i PAE i ja són masses persones.

D’aquestes persones hi ha 4.287 Positius, de les quals 3.815 és alumnat i 434 són Docents, PAS i PAE i ja són masses persones, que potser en altres circumstàncies no s’haguessin contagiat.

Hi ha 1.165 grups confinats a tot Catalunya i ja són masses, també.

D’altra banda, hi ha hagut tot un reguitzell de problemes innumerables amb les persones considerades com a grup vulnerable a finals de curs, i les externalitzacions com ja es preveia no han funcionat com haurien d’haver fet, no han enviat informes com van dir que farien, van comunicar les resolucions la darrera setmana d’agost, etc. Aquests i aquestes docents, segueixen amb la seva vulnerabilitat i moltes estan treballant de nou de manera presencial, amb risc de contagi.

Per tot això i molts altres problemes més que es venen arrossegant des de fa temps a l’educació pública, recolzem la vaga i les mobilitzacions a l’ensenyament públic dels dies 9 i 15 d’octubre de 2020.

Secció Sindical de CNT al Departament d’Ensenyament