L’accident mortal a Mollet confirma els pitjors pronòstics en sinistralitat laboral

La setmana passada va tenir lloc un altre tràgic accident laboral mortal a la comarca, aquest cop al municipi de Mollet del Vallès, tot just deu dies després del darrer sinistre mortal ocorregut a Tagamanent.

Aquesta ocasió ha estat un treballador de l’empresa RAMCON, empresa multiservei que té adjudicada la contracta de neteja dels equipaments municipals de Mollet del Vallès. El sinistre va tenir lloc mentre l’empleat duia a terme tasques de neteja de vidres a les instal·lacions de la Brigada Municipal, on va caure des d’una alçada de 6 metres.

El sindicat CNT s’ha personat novament davant la Inspecció de Treball per reclamar que s’aclareixin les causes de l’accident, i reclama que es posi també el focus de la investigació en l’Ajuntament de Mollet si es confirma que la manca de mesures de seguretat guarden relació amb una Coordinació d’Activitats Empresarials ineficaç, atès que el titular dels equipaments municipals és el consistori i el responsable últim de les mesures de seguretat i salut en les seves instal·lacions.

Lamentablement es va confirmant que la precarietat laboral i les cadenes de subcontractació són factors determinants en una gran part de la sinistralitat laboral. Si la tendència els darrers anys és l’increment en la mortalitat en accidents laborals, el fet que en menys de dues setmanes tinguem dos nous sinistres de resultat tràgic només fa que confirmar els pitjors pronòstics per aquesta primera part de l’any 2021.

Finalment des del sindicat volem traslladar el condol a la família de la víctima i als seus companys i companyes de feina.