El socialisme salvatge. Autoorganització i democràcia directa des de 1789 fins als nostres dies

Des de l’Anònims, l’editorial Virus i CNT Vallès Oriental organitzem l’acte “El socialisme salvatge. Autoorganització i democràcia directa des de 1789 fins als nostres dies”. Una xerrada i debat amb Charles Reeve, autor de “El socialismo salvaje”, i Corsino Vela, autor de “Capitalismo terminal”.

L’acte tindrà lloc el dimecres 14 de juny a les 18.30hGranollers, a l’Anònims (c/ Miquel Ricomà, 57). Ens veiem allà!

Sobre el llibre “El socialismo salvaje”:

«Socialisme salvatge» és la desqualificació que les direccions de partit escupen contra els moments insurreccionals i revolucionaris que, gràcies a l’absència de dirigents, resulten ingovernables. En aquest llibre, Charles Reeve s’apropia de l’insult per donar peu a un assaig amotinat que ressalta el caràcter complex i el potencial transformador d’uns esdeveniments que van marcar la vida d’aquells qui van ser els seus protagonistes, i que conformen el teixit d’una memòria insubmisa.

Les comunes parisenques de 1792 i 1871, els soviets prebolxevics, els consells alemanys de 1918, les col·lectivitzacions de 1936, maig del 68, el 15M, Occupy… Més enllà de la seva duració o la seva importància històrica, han estat formes d’una nova societat, constituïdes al marge (i molt sovint contra) de les jerarquies i les direccions polítiques del moment. Lluny de ser manifestacions primitives sense organització política, eren precisament formes autònomes capaces de desbordar allò existent, de construir una altra realitat.

Enfront del «socialisme dels caps» –i el seu apogeu en l’Estat soviètic, l’estalinisme i la tradició autoritària dels partits comunistes–, aquest assaig històric posa de relleu la persistència de pràctiques i propostes basades en la democràcia directa, l’assemblearisme i l’autonomia. Una mirada radical dels moviments d’emancipació social, a través de diferents èpoques històriques, que suposa una alenada d’aire fresc per afrontar el present i el futur de les lluites socials.

[el llibre es pot descarregar en PDF a la web de l’editorial]