CYGYC BIOCON reconeix la improcedència de l’acomiadament d’una afiliada a CNT

Recentment es va celebrar l’acte de conciliació per l’acomiadament disciplinari d’una afiliada a CNT a l’empresa química CYGYC BIOCON, situada a Les Franqueses del Vallès. Durant l’acte l’empresa finalment va reconèixer la improcedència de l’acomiadament, i ja ha abonat la indemnització corresponent amb un acord satisfactori per la treballadora.

La treballadora havia estat acomiadada de forma disciplinària el mateix dia que es va reincorporar d’una baixa mèdica acusant-la d’uns fets falsos, finalment després que els serveis jurídics impugnessin l’acomiadament i el sindicat es posés en contacte amb l’empresa es va poder arribar a un acord satisfactori per la treballadora.

D’aquesta manera la CNT del Vallès Oriental dona per tancat el conflicte, tot i que recorda que cada cop més empreses utilitzen aquest sistema per acomiadar treballadors i treballadores. Una de les causes, segons el sindicat, és la manca de resposta organitzada a les empreses ja que, com en el cas de CYGYC BIOCON, els Comitès d’Empresa sovint no actuen davant aquesta mena d’acomiadaments. Una altra factor que influeix en l’actuació patronal és l’actual reforma laboral, que al no derogar les anteriors del PP i el PSOE, es manté la indemnització per acomiadament improcedent de 33 dies per any treballat, enlloc de la de 45 dies anterior, i segueixen sense haver-se d’abonar els salaris de tramitació. És per això que, com en aquest cas, és important afiliar-se a un sindicat com la CNT per una ràpida solució al conflicte.

Sindicat Únic de la Indústria, Alimentació i Construcció

CNT Vallès Oriental