CNT s’oposa al tancament d’Autoserveis d’Alimentació Bassa de Lliçà d’Amunt

  • La secció sindical de la CNT anuncia vaga contra els acomiadaments

Autoserveis d’Alimentació Bassa, que té els dos franquícies Condis Expres de Lliçà d’Amunt situats a Ca L’Artigues i Can Salgot, ha anunciat aquesta setmana a la plantilla el concurs de creditors de l’empresa i l’inici d’un període de consultes per acomiadament col·lectiu de tota la plantilla per causes econòmiques.

Des de la CNT, sindicat al qual està afiliada la pràctica totalitat de la plantilla, es rebutja completament la mesura que deixarà sense feina a 11 treballadores i treballadors, alguns dels quals fa més de 30 anys que estan a l’empresa. Segons l’anarcosindicat la mesura té per objectiu evitar la venda de la mercantil amb la plantilla, reduint d’aquesta manera el cost de venda a l’evitar la subrogació del personal a la nova propietat.

Per a CNT, aquesta està essent una pràctica habitual en el sector dels petits supermercats i autoserveis de la zona que, a poc a poc, estan essent traspassats a nous propietaris que sobreexploten a la plantilla. «Si ja es respecta poc el conveni en l’actualitat, es creen franquícies que directament tenen a personal sense donar d’alta a la Seguretat Social o amb jornades maratonianes, sense vacances o en situació de semiesclavitud».

Anunci de vaga
Per la seva part, la plantilla de Bassa organitzada en la Secció Sindical de la CNT ha anunciat que si no hi ha solucions, aniran a la vaga, per la qual cosa exigeixen garantir els llocs de treball en el nou procés concursal i poder cobrar aquest mes de juliol.

La CNT ha anunciat que recolzarà totes les mobilitzacions que acordin les treballadores en defensa del treball i unes condicions laborals dignes.

2 pensaments a “CNT s’oposa al tancament d’Autoserveis d’Alimentació Bassa de Lliçà d’Amunt”

Els comentaris estan tancats.