Neix la Coordinadora de la Indústria i Construcció de CNT a la província de Barcelona

La coordinadora, amb seu a Granollers, sorgeix després de la decisió de la seva predecessora, la Coordinadora provincial del Metall amb el suport del Comitè Regional de la CNT, de fer un pas més en l’organització del sindicat en un dels sectors més importants de la nostra economia.

Es passa així a aglutinar en un únic organisme coordinador de caràcter provincial els rams industrials prevists en l’XI Congrés de CNT: el sector Agroalimentari, els sectors del Metall, Mineria i Química així com els de la Construcció i Fusta.

Aquest canvi succeeix després de l’anàlisi de CNT de l’actual situació del sector industrial, on la concurrència de plantilles d’empreses sota diferents convenis col·lectius és una pràctica habitual en els centres de treball. D’aquesta manera CNT pretén coordinar l’acció sindical d’una forma més eficaç en les, cada vegada més habituals, situacions de contractes, subcontractes, subrogacions, ETT, empreses de serveis, etc.

Existeix una clara intenció de la patronal d’utilitzar les anteriors fórmules de contractacions per a segmentar les plantilles, limitar l’aplicació de convenis col·lectius industrials i en definitiva precarizar cada vegada més les plantilles per a maximitzar els seus beneficis, empobrint-nos cada cop més a la classe treballadora.

L’actual situació de les noves relacions laborals posa en dubte l’eficàcia del model sindical basat en les eleccions sindicals i el diàleg social. La representació unitària cada vegada queda més aïllada davant la proliferació de les subcontractes, ETT, empreses outsorcings, etc. I en segon lloc, el sindicalisme hegemònic que va apuntalar el model de diàleg i concertació social no ha fet més que afermar l’actual model de precarietat laboral, signant convenis escombraries i legitimant la precarietat en lloc de mobilitzar a la classe treballadora per a confrontar la situació.

Davant aquesta situació el model de representació sindical i d’acció directa de la CNT es mostra cada vegada de forma més clara com l’alternativa a aquesta situació, aportant representació a les contractes i subcontractes mitjançant les seccions sindicals, demostrant que un sindicalisme combatiu, honest, solidari i eficaç és possible i necessari.

CNT fa finalment una crida a la classe treballadora dels sectors industrials i de la construcció a contactar amb la Coordinadora provincial de la Indústria i Construcció i organitzar-se en CNT per a combatre la precarietat del sector.

Per a contactar:

C/ Emili Botey, 14, Local 1, CP. 08402 Granollers

Telèfons: 931 81 83 13 / 640 72 96 71

email: industria@catalunya.cnt.es

twitter: @CNT_Industria

Facebook: @CNTIndustria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *