Presentació del llibre “Les combatents”

Aquest dissabte 20 de març us convidem a la presentació d’un interessant llibre: «Les combatents. Història oblidada de les milicianes antifeixistes».

L’acte tindrà lloc al Restaurant-Llibreria Anònims de Granollers (C/ Miquel Ricomà, 57) a les 11.30 hores, i comptarà amb la presència dels seus autors Gonzalo Berger i Tània Balló .

L’acte es durà a terme amb totes les mesures de seguretat.

Totes les protagonistes d’aquest relat són dones que van decidir afrontar l’embat dels sollevats mitjançant la lluita armada.


La seva entrega i participació com a combatents en la lluita contra el feixisme va ser cabdal en l’estratègia bèl·lica per part del bàndol republicà. Però, a mesura que la guerra anava avançant, les seves organitzacions les van relegar a tasques a la rereguarda, fins i tot desprestigiant la seva condició com a milicianes.


Finalment la història les va oblidar. Però qui van ser aquestes combatents? A quins fronts van lluitar? Com es va produir la retirada de les dones del front? Què van fer fins a la derrota de l’any 39? Quin va ser el seu destí final? La recerca per tal de reconstruir les seves biografies i recuperar així el paper fonamental que van exercir en els fets històrics seran el fil conductor per explicar els fets des d’una perspectiva de gènere.