CNT reclama la readmissió d’un afiliat a la contracta de Servei Català de Trànsit adjudicada a INNOVIA COPTALIA

L’empresa INNOVIA COPTALIA, gegant de la construcció, ha acomiadat recentment un treballador de la contracta de Servei Català de Trànsit, dedicada a la millora de les condicions de seguretat viària en diverses carreteres catalanes, i que té el seu centre de treball a Cardedeu.

L’empresa va acomiadar de forma disciplinària al treballador suposadament per negar-se a signar el registre horari, no obstant això el sindicat CNT al qual pertany el treballador considera que hi ha una persecució encoberta contra alguns dels seus afiliats. Tal és així que en els darrers mesos la Direcció de l’empresa ha amonestat altres afiliats.

“(…) els representants sindicals han demanat una reunió urgent per intentar trobar una solució alternativa a l’acomiadament”.

En resposta a aquest acomiadament el delegat de la Secció Sindical de CNT i el president del Comitè d’Empresa han dirigit una carta a l’empresa recordant que el treballador ha tingut sempre un comportament exemplar en la seva feina, i que mentre altres treballadors no se’ls ha sancionat per raons de pes s’ha procedit directament a acomiadar el treballador sense realitzar prèviament cap altra sanció ni amonestació. En la carta, els representants sindicals han demanat una reunió urgent per intentar trobar una solució alternativa a l’acomiadament.

CNT recorda finalment que la Inspecció de Treball va acreditar que l’empresa tenia greus deficiències en el registre horari, a instàncies de les denúncies efectuades per la secció sindical. El sindicat considera que els motius de la sanció són falsos i està a l’espera de la reunió amb l’empresa per veure si hi ha la possibilitat d’arribar a una solució que eviti l’acomiadament del treballador sancionat. En cas contrari el sindicat avisa que posarà en marxa tots els recursos jurídics i sindicals al seu abast per aconseguir la seva readmissió.