4rt aniversari de la vaga general 3 d’octubre

La Plataforma 3 d’octubre convoca concentració el proper diumenge 3/10/21 a les 12h als Jardinets de Gràcia (Diagonal – Passeig de Gràcia; Barcelona). La Taula Sindicat de Catalunya –de la qual CNT forma part– ha estat convidada.

Contra la repressió i en defensa de les llibertats; futurs de llibertats de les persones treballadores

La convocatòria d’enguany suposa el 4rt aniversari de la vaga general 3 d’octubre del 2021, la vaga general amb més seguiment del segle XXI a Catalunya. Quatre anys més tard convoquem, amb el mateix lema, al mateix lloc.

Son convidats a participar els sindicats convocants de la vaga general del 3 d’octubre del 2017. El format de la concentració serà d’acte estàtic amb parlaments per garantir les mesures de seguretat de prevenció de contagis covid.

Els parlaments aniran a càrrec dels sindicats convidats i de la pròpia plataforma.

Per què la repressió segueix més activa que mai, i la manca de llibertats s’ha incrementat des dels últims 4 anys:

  • Exigim la fi de la impunitat repressiva; tant policial, judicial com la de les fiscalies. I la depuració de les restes antidemocràtiques i post franquistes que encara ens assetgen des d’aquestes institucions.
  • Exigim la retirada de les forces policials estatals, per la seva funció de “tropes d’ocupació”, i la seva participació impune en la repressió contra els drets democràtics de participació política perpetrades el primer d’octubre del 2017.
  • Exigim també la dissolució dels cossos repressius del govern de Catalunya, encarnats en la violència intrínseca de les ABM, AI, ARRO, BRIMO, i altres vergonyes institucionals que no es netegen amb un simple canvi de sigles.
  • Exigim la implementació de la voluntat democràtica expressada per la majoria del país de conquerir l’exercici del dret a l’autodeterminació. I exigim el compromís dels governs, des de la seva responsabilitat de representació de la voluntat democràtica col·lectiva de la ciutadania, d’executar els resultats vinculants del procés d’autodeterminació; el del 2017 i els de futur que comportin la implementació contínua del dret a decidir-ho tot, des de la radicalitat democràtica.