Les seves guerres, la nostra mort, la nostra misèria

Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CNT davant la cimera de l’OTAN a Madrid els dies 29 i 30 de juny. El dia 26 hi ha convocada una manifestació de protesta.

I aleshores va succeir: d’un dia per l’altre, el militarisme de l’OTAN i el neoestalinisme capitalista de Putin ens van fer retornar al malson de la Guerra Freda que ingènuament pensàvem que havia estat superada.

Míssils intercontinentals, III Guerra Mundial, Guerra Nuclear, destrucció del gènere humà… tornem a escoltar estupefactes paraules terribles mentre polítics irresponsables donaven suport a l’escalada de mort alhora que, sens dubte, verificaven els sistemes de ventilació dels seus búnquers antinuclears.

L’OTAN va néixer com a instrument de l’únic Estat que ha utilitzat armes nuclears, l’únic Estat que en els seus crims contra la humanitat, atroços i mai jutjats, ha arrasat dues ciutats indefenses amb bombes atòmiques. L’Estat que va sembrar el terror durant dècades a Amèrica Llatina, l’Estat que va massacrar Vietnam i Iraq, l’Estat que promou dictadures des del Magreb a Aràbia. L’Estat les petrolieres del qual ens porten al desastre amb l’escalfament global. Paradoxalment, l’OTAN es presenta a si mateixa com a solució als problemes que la seva pròpia existència crea. Perquè sense l’OTAN no hagués començat l’actual guerra d’Ucraïna. Bé és cert que el militarisme de Putin representa una amenaça… però és que Putin i l’OTAN no són coses diferents, sinó dues cares de la mateixa moneda. L’organització militar es frega les mans amb la perspectiva d’una guerra llarga a Ucraïna que enriquirà els seus traficants d’armes, alhora que debilita Rússia mentre la gent ucraïnesa pateix la mort, exili i misèria. Si l’agressivitat de l’OTAN permet a Putin justificar el seu rearmament i totalitarisme a expenses de la vida de la joventut i la inseguretat quotidiana a Rússia, no és menys cert que tot això ha reforçat la mateixa OTAN. Mentre aquesta organització militar posa la guerra, nosaltres, la classe obrera, posem les nostres vides. I no estem disposades.

Com a anarcosindicalistes, tornem a rebutjar les seves guerres i, per això, fem una crida a tota la CNT i a tota la classe treballadora a mobilitzar-se contra l’OTAN i contra el seguidisme del govern espanyol a aquesta organització que precaritza les nostres vides, alhora que ens converteix en objectiu bèl·lic nuclear.

Sí, perquè l’OTAN no renuncia a l’ús d’armament nuclear, alertem del perill que això suposa per a la pau i la seguretat mundial i, fins i tot, per la mateixa supervivència del gènere humà, per tant, advoquem per la dissolució d’aquesta institució criminal, així com pel desmantellament de tot l’arsenal atòmic.

Exigim:

  • Volem la reducció del pressupost militar fins a la seva extinció, passant aquestes partides pressupostàries a estar destinades a salut, educació, cures i transició cap a una economia sostenible i social descarbonitzada.
  • Apostem per al total desmantellament i reconversió de tota la indústria militar.
  • Exigim el tancament de les bases militars de l’OTAN i la desnuclearització de la Península Ibèrica com a garantia de seguretat davant d’un conflicte entre potències, en el qual no tenim res a guanyar i les conseqüències del qual serien absolutament catastròfiques.
  • Exigim l’acollida de totes les persones refugiades vinguin d’on vinguin i la fi del suport a dictadures com la d’Erdogan.

L’OTAN, a la qual pertany l’estat turc, és directament responsable de les violacions dels Drets Humans que perpetra la dictadura d’Erdogan al Kurdistan.

Des de la CNT exigim el respecte a la llibertat de tots els pobles sense utilitzar diferents vares de mesurar segons els interessos de l’amo de torn, per tant, donem el nostre suport al poble ucraïnès com ho fem amb el kurd, afganès, sirià, sahrauí, palestí o rifeny o amb les nostres companyes zapatistes i altres pobles d’Amèrica Llatina. Qualsevol intent del poder de lucrar-se amb la sang de les nostres companyes ens tindrà de cara.

Considerem que, davant la pujada del cost de la vida, l’esgotament dels recursos i la crisi climàtica que ja estem patint, les prioritats han de ser completament oposades al militarisme i, per tant, a l’OTAN.

En aquest capitalisme terminal, les opcions són cada vegada més clares: el capital o la vida. Davant aquesta crucial disjuntiva, a la CNT sempre lluitarem per la vida.

Per això, t’animem a mobilitzar-te el proper 26 de juny… i tots els dies per la pau, contra les guerres, contra l’OTAN, contra el militarisme, per la vida…

NO A L’OTAN!!

NO A LES GUERRES!!

BASES FORA!!

NO AL PRESSUPOST MILITARISTA!!

PER LA NOSTRA VIDA