Els treballadors del Grup PAVER de Granollers es concentraran per nous incompliments del conveni

• Dijous 30 de març tindrà lloc una concentració davant les instal·lacions del grup
• El sindicat CNT presentarà denuncia a Inspecció de Treball pels incompliments de conveni

La direcció de les empreses RELEM i PAVER, propietat del granollerí Grup Pàver, es nega a reconèixer el nou permís retribuït de 12h anuals que estableix el nou Conveni col·lectiu de treball de la Indústria de la siderometal·lúrgica de la província de Barcelona. El nou permís retribuït és la continuació d’un permís publicat a l’anterior conveni i que ja va ser objecte de conflicte col·lectiu amb la secció sindical de CNT a RELEM després que l’empresa es negués a aplicar-lo al·legant discrepàncies en la interpretació entre Patronal i Sindicats signants del conveni.

El 2022 CNT va arribar a un acord en seu judicial de reconeixement d’aquell permís a tot el personal que l’hagués reclamat i ara, un cop consolidat en el nou Conveni, la Direcció de la mercantil del metal·lúrgica repeteix la mateixa jugada. En un comunicat publicat fa unes setmanes els responsables de l’empresa manifestaven no autoritzar peticions del permís fins que es resolguessin unes suposades discrepàncies en la interpretació de l’article que regula aquest permís, un altre cop, entre els sindicats i la Unió Patronal Metal·lúrgica.

Després de reiterar aquests arguments a la reclamació de la secció sindical de CNT, i constatar que succeïa el mateix a Pàver, l’altra filial del grup empresarial, el sindicat va dirigir-se a la secció comarcal de la Unió Patronal Metal·lúrgica del Vallès Oriental per sol·licitar les oportunes explicacions al respecte d’aquesta suposada «discrepància», unes explicacions que no van arribar mai, fet que no resulta estrany per a CNT tenint en compte que la propietat de Paver forma part de patronal comarcal.

Davant d’aquesta situació, treballadors de RELEM i PAVER es concentraran dijous davant les instal·lacions de l’empresa a Granollers (Carrer de Galileu Galilei, 9, Polígon Industrial Coll de la Manya) de 13.30 a 14.30 hores, pel que consideren un abús d’autoritat i la manca de voluntat de complir novament amb el conveni col·lectiu.

Finalment el sindicat CNT anuncia que posarà en coneixement de la Inspecció de Treball aquests fets per a que inici una actuació investigadora per incompliment dels drets laborals al Grup Paver.

Un pensament a “Els treballadors del Grup PAVER de Granollers es concentraran per nous incompliments del conveni”

Els comentaris estan tancats.