19 de maig: Concentració a Canovelles

CNT organitza una concentració a Canovelles amb el lema “Votant o no votant… els drets es guanyen lluitant!” i anima a tothom a assistir-hi.

Aquesta tindrà lloc el proper divendres 19 de maig a les 19h a la Plaça Europa.

Canovelles és actualment el que arrossega la major taxa d’atur a la comarca des de fa anys. Som un municipi essencialment de classe treballadora, diversa, i que ha crescut al llarg de les dècades a través també de la immigració.

L’atur, la carestia de la vida, la precarietat laboral, els salaris baixos, una edat de jubilació cada cop més tardana, el preu de l’habitatge esdevenint més inaccessible… són problemes estructurals que com a classe treballadora patim, de forma crònica, a conseqüència del Capitalisme. Els rics cada vegada són més rics, mentre que els pobres cada cop som més pobres.

Alhora, Canovelles ha estat sovint la gran oblidada de l’administració pública al territori. Només així s’explica que encara avui no tinguem, per exemple, instituts amb línies de Formació Professional, mentre les places s’omplen de joves sense sortida professional ni perspectives immediates de futur. O continuem tenint un problema d’habitatges buits que no serveixen per allotjar famílies, sinó que s’estén el tràfic de drogues i es crea un mercat negre d’accés a l’habitatge que comporta més conflictes de convivència.

Tenim una població que no pot accedir al treball regulat, havent de recórrer a la venda ambulant, i la resposta de les administracions acaba assimilant el discurs de la ultradreta que intenta obrir-se camí a un municipi que l’ha construït la gent treballadora.

Davant d’aquesta situació, l’afiliació de la CNT a Canovelles vol manifestar que:

  1. Les administracions i els partits polítics no poden, atesa la seva naturalesa, solucionar de forma satisfactòria els problemes estructurals que patim com a classe treballadora. Cal que siguem la classe treballadora qui ens organitzem, tant als centres de treball com als nostres barris.
  2. Constatem, alhora, la manca d’un espai de la classe treballadora independent de les administracions, amb capacitat d’actuar en l’àmbit social i polític sense passar per l’estructura de partits, que ens permeti desenvolupar-nos a través de l’autoorganització.
  3. Que es voti o no es voti a les eleccions municipals, els drets els guanyarem lluitant de forma independent de les institucions i com a classe treballadora organitzada a través del sindicat.