Inspecció de Treball sancionarà el Grup Pàver per no respectar el conveni

La Inspecció del Treball dona la raó al sindicat CNT i obre expedient sancionador per infracció molt greu en matèria laboral després de constatar que la Direcció del Grup Pàver venia negant el dret a gaudir del nou permís retribuït al personal de l’empresa RELEM de Granollers.

A finals de març la secció sindical de la CNT a RELEM i el sindicat CNT del Vallès Oriental van convocar a una concentració davant les instal·lacions de les empreses RELEM i PAVER de Granollers, propietat del Grup Pàver. El motiu de la concentració era la negativa de la Direcció de la mercantil a respectar el dret al permís retribuït de 12h del nou conveni col·lectiu de la Indústria de la siderometal·lúrgica de la província de Barcelona.

En constatar la persistència de la Direcció a no respectar el permís, denegant sistemàticament la petició a tot el personal que ho sol·licitava, el sindicat CNT va presentar una denúncia a la Inspecció de Treball perquè actués davant aquests fets obrint finalment una acta d’infracció molt greu en matèria laboral.

El sindicat CNT iniciarà una campanya informativa entre el personal del Grup Pàver davant d’aquesta resolució, ja que per la central anarcosindicalista «els drets es defensen exercint-los» i espera que la Direcció empresarial es replantegi la seva actuació.

Finalment, el sindicat lamenta que CCOO i UGT hagin signat un conveni amb tan poques garanties de compliment que obre la porta a què la Patronal mantingui aquesta mena d’actituds autoritàries, que són conseqüència de la desmobilització que va provocar la desconvocatòria de vaga l’octubre passat, i fa una crida a la plantilla tant de Pàver com de Relem a afiliar-se a CNT i apostar per un model sindical totalment independent de la patronal i les administracions on les plantilles poden realment plantejar lluites per guanyar drets.

CNT recorda que no estava d’acord amb la signatura del nou conveni de Indústria de la Siderometal·lúrgica de la província de Barcelona al considerar-lo totalment insuficient, sense una reducció real de la jornada de treball ni una recuperació real del poder adquisitiu perdut per la inflació i l’avarícia empresarial; però tampoc tolerarà que no es respectin aquests drets per part de la patronal, ni que altres sindicats o comitès d’empresa rebaixant amb acords amb l’empresa drets reconeguts al conveni.