CNT s’oposa al tancament d’Autoserveis d’Alimentació Bassa de Lliçà d’Amunt

  • La secció sindical de la CNT anuncia vaga contra els acomiadaments

Autoserveis d’Alimentació Bassa, que té els dos franquícies Condis Expres de Lliçà d’Amunt situats a Ca L’Artigues i Can Salgot, ha anunciat aquesta setmana a la plantilla el concurs de creditors de l’empresa i l’inici d’un període de consultes per acomiadament col·lectiu de tota la plantilla per causes econòmiques.

Des de la CNT, sindicat al qual està afiliada la pràctica totalitat de la plantilla, es rebutja completament la mesura que deixarà sense feina a 11 treballadores i treballadors, alguns dels quals fa més de 30 anys que estan a l’empresa. Segons l’anarcosindicat la mesura té per objectiu evitar la venda de la mercantil amb la plantilla, reduint d’aquesta manera el cost de venda a l’evitar la subrogació del personal a la nova propietat.

Per a CNT, aquesta està essent una pràctica habitual en el sector dels petits supermercats i autoserveis de la zona que, a poc a poc, estan essent traspassats a nous propietaris que sobreexploten a la plantilla. «Si ja es respecta poc el conveni en l’actualitat, es creen franquícies que directament tenen a personal sense donar d’alta a la Seguretat Social o amb jornades maratonianes, sense vacances o en situació de semiesclavitud».

Anunci de vaga
Per la seva part, la plantilla de Bassa organitzada en la Secció Sindical de la CNT ha anunciat que si no hi ha solucions, aniran a la vaga, per la qual cosa exigeixen garantir els llocs de treball en el nou procés concursal i poder cobrar aquest mes de juliol.

La CNT ha anunciat que recolzarà totes les mobilitzacions que acordin les treballadores en defensa del treball i unes condicions laborals dignes.

Signat el nou conveni de Moviestan pels anys 2024 i 2025

Recentment s’ha signat el nou conveni col·lectiu de treball d’aplicació al personal d’Estructuras Metálicas Moviestan, una pyme del sector metall situada a Les Franqueses del Vallès.

El nou acord signat per la Secció Sindical de la CNT i la Direcció de l’empresa, dona continuïtat als anteriors des que la plantilla s’organitzés amb l’anarcosindical i signés el seu primer conveni el 2019.

Enguany, les principals millores introduïdes al nou conveni són:

  • Millores econòmiques, entre les quals la dels salaris més baixos de l’empresa.
  • Designació del Delegat de prevenció per i entre la plantilla directament.
  • Es mantenen les millores aconseguides en els anteriors convenis (ultraactivitat, reducció de la jornada anual, permisos, calendari laboral, reducció de la borsa d’hores, drets sindicals…).
  • El conveni d’empresa es remet al sectorial en la resta de qüestions no contemplades.

CNT valora positivament l’acord aconseguit, perquè dona continuïtat a la tasca de millora contínua de les condicions de treball iniciades per la secció sindical, i demostra que el model sindical de CNT no sols és garantia de participació i transparència, sinó que a més permet resultats pràctics i eficaços en tota mena d’empreses.

 

Sindicat Únic de la Indústria, Alimentació i Construcció

CNT Vallès Oriental

CYGYC BIOCON reconeix la improcedència de l’acomiadament d’una afiliada a CNT

Recentment es va celebrar l’acte de conciliació per l’acomiadament disciplinari d’una afiliada a CNT a l’empresa química CYGYC BIOCON, situada a Les Franqueses del Vallès. Durant l’acte l’empresa finalment va reconèixer la improcedència de l’acomiadament, i ja ha abonat la indemnització corresponent amb un acord satisfactori per la treballadora.

La treballadora havia estat acomiadada de forma disciplinària el mateix dia que es va reincorporar d’una baixa mèdica acusant-la d’uns fets falsos, finalment després que els serveis jurídics impugnessin l’acomiadament i el sindicat es posés en contacte amb l’empresa es va poder arribar a un acord satisfactori per la treballadora.

D’aquesta manera la CNT del Vallès Oriental dona per tancat el conflicte, tot i que recorda que cada cop més empreses utilitzen aquest sistema per acomiadar treballadors i treballadores. Una de les causes, segons el sindicat, és la manca de resposta organitzada a les empreses ja que, com en el cas de CYGYC BIOCON, els Comitès d’Empresa sovint no actuen davant aquesta mena d’acomiadaments. Una altra factor que influeix en l’actuació patronal és l’actual reforma laboral, que al no derogar les anteriors del PP i el PSOE, es manté la indemnització per acomiadament improcedent de 33 dies per any treballat, enlloc de la de 45 dies anterior, i segueixen sense haver-se d’abonar els salaris de tramitació. És per això que, com en aquest cas, és important afiliar-se a un sindicat com la CNT per una ràpida solució al conflicte.

Sindicat Únic de la Indústria, Alimentació i Construcció

CNT Vallès Oriental