CNT aconsegueix posar fi a les retribucions per sota de conveni a INNOVIA COPTALIA

L’acció sindical de CNT a Innovia Coptalia comença a donar fruits. Fa poc l’empresa ha admès davant la plantilla que, com havia denunciat la secció sindical, s’estaven pagant les hores complementàries per sota de conveni i ha anunciat que les abonarà correctament d’aquí en endavant.

Si bé des de la representació sindical de CNT a l’empresa contractada per fer el manteniment viari pel Servei Català de Trànsit es valora de manera positiva el comunicat emès per Innova, l’abús continuat de contractació a temps parcial pot seguir derivant en un frau en el còmput de la jornada ordinària i de les hores extres pel què el sindicat seguirà molt de prop el compliment del conveni i el pagament de les hores complementàries per evitar que l’empresa persisteixi en el frau que ha estat cometent els últims anys.

“S’ha nomenat la Secretaria de Prevenció de la secció sindical de CNT al centre de treball, la qual ha fet ja les primeres reclamacions en matèries de seguretat i salut laboral i roman a l’espera d’una resposta de l’empresa”.

CNT vol recordar a la plantilla que encara que d’ara en endavant s’abonin de forma correcte les hores complementàries, s’ha de reclamar el pagament de les que s’han estat abonant per sota de conveni durant el passat any per no perdre cap dret. Per això, aquesta secció sindical anima a tota la plantilla a reclamar els seus drets i a acudir al recolzament i a l’assessorament que el sindicat ofereix en aquest sentit.

Finalment el sindicat recorda que aquesta petita victòria no ens pot fer descuidar que la precarietat laboral no és només retributiva i que segueixen existint greus problemes en aspectes tan importants com la contractació en frau de llei (tan en l’eventualitat com en els contractes a temps parcial), la prolongació de jornades i carències en seguretat i salut.

Precisament en aquest sentit volem informar que s’ha nomenat la Secretaria de Prevenció de la secció sindical de CNT al centre de treball, la qual ha fet ja les primeres reclamacions en matèries de seguretat i salut laboral i roman a l’espera d’una resposta de l’empresa. Un dels temes més urgents que s’ha demanat és la adopció de mesures per evitar que se segueixin cobrint serveis del Servei de Català de Trànsit amb menys equips de treball dels exigits, ja que això no només afecta de forma negativa la qualitat del servei sinó que que disminueix les condicions de seguretat del treball. És per aquestes raons que CNT farà un seguiment exhaustiu de la qüestió en les properes setmanes.