CNT denuncia l’acomiadament discriminatori d’una treballadora al Bon Preu de Lliçà d’Amunt

La gerència del Bon Preu de Lliçà d’Amunt ha acomiadat recentment a una treballadora del centre al·legant causes disciplinàries, fet que l’ha deixat sense cap mena d’indemnització.

Els serveis jurídics del sindicat CNT, al qual està afiliada la treballadora, estan ja preparant la seva defensa jurídica, però des del sindicat s’avança que els motius exposats a la carta d’acomiadament són completament infundats.

En canvi, la CNT denuncia que la gerència de l’establiment ha tingut una conducta discriminatòria cap a la treballadora. L’empleada en diverses ocasions havia sol·licitat que se li assignessin funcions de treball ajustades a la seva categoria, mentre la mercantil intentava que el personal realitzés tasques pròpies de categories superiors però sense reconèixer la categoria ni abonar cap complement salarial, un fet que comptava amb la total connivència del Comitè d’Empresa amb CCOO i UGT.

Finalment, la treballadora ha estat acomiadada després que aquesta sol·licités en diverses ocasions el descompte de la quota sindical de la seva nòmina, fet que va ser ignorat per l’empresa reiteradament i que va desencadenar l’acomiadament fulminant de la treballadora.

El sindicat CNT vol assenyalar que aquesta conducta és constitutiva d’una vulneració greu de la llibertat sindical, per la qual cosa estudiarà personar-se com a sindicat en la causa judicial si finalment s’arriba a judici per l’acomiadament.

El sindicat també ha volgut recordar que situacions de discriminació a les empreses com aquesta arriben cada dia al sindicat: “la manca de democràcia, de compliment amb els drets laborals més bàsics i la discriminació constant als centres de treball és un indicador molt preocupant de la poca qualitat democràtica de la nostra societat” afirma Genís Ferrero, Secretari d’Acció Sindical de la CNT al Vallès Oriental, i afegeix que “és necessari que els sindicats actuem de forma decidida també davant de tota aquesta mena de situacions, som l’únic fre a l’arbitrarietat laboral després d’aquesta nova reforma laboral”.