CNT es concentrarà contra sinistralitat laboral dimecres a Montornès del Vallès

Dins la seva campanya permanent contra els accidents laborals, la Confederació Nacional del Treball del Vallès Oriental ha decidit convocar concentració aquest dimecres a les 19 h davant l’Ajuntament de Montornès del Vallès amb motiu de l’accident laboral mortal ocorregut a la localitat.

 

El sindicat CNT convoca aquest dimecres 13 de novembre a les 19.00 hores una concentració davant l’Ajuntament de Montornès del Vallès per denunciar una nova mort en accident laboral a la comarca. Aquest cop amb un accident laboral el passat 9 de novembre en una empresa de la localitat quan un operari d’una subcontracta feia treballs de manteniment en una premsa hidràulica, en la que va quedar atrapat.

El sindicat denuncia que, segons dades oficials de l’Observatori del Treball i Model Productiu, al mes de setembre es va tancar amb 65 morts per accident laboral des de principi d’any. Per CNT cal mobilitzar-se per donar visibilitat a la sinistralitat laboral i sensibilitzar la societat de les lamentables morts en accidents laborals que, sovint, són evitables. Per aquesta raó el sindicat anirà denunciant públicament totes les morts en accident laboral i es mobilitzarà per donar-les a conèixer.

En opinió de la central sindical l’augment de sinistralitat té relació directa amb la precarietat laboral que no ha fet més que augmentar en els darrers anys, fruit de les diverses reformes laborals i les polítiques neoliberals de totes les administracions públiques. Per això, denuncien, cal organitzar-se sindicalment a tots els centres de treball per fer complir rigorosament la Llei de Prevenció de Riscos Laborals.

Finalment CNT fa una crida pública a la societat en general, i a les organitzacions socials i sindicals en particular, a sumar-se a aquesta mobilització, ja que és un problema de la classe treballadora garantir unes condicions de treball segures a les empreses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *