L’acomiadament discriminatori al Bon Preu de Lliçà d’Amunt es resol amb el reconeixement d’improcedència per part de l’empresa

El passat mes de febrer la CNT del Vallès Oriental va denunciar l’acomiadament d’una afiliada al supermercat Bon Preu de Lliçà d’Amunt, suposadament per causes disciplinàries.

El sindicat va fer públic que hi havia indicis de conducta antisindical i discriminatòria cap a la treballadora i per aquesta raó va posar en marxa els serveis jurídics del sindicat.

Recentment, el sindicat va donar per tancat el conflicte laboral a favor dels interessos de la companya: l’empresa no va voler entrar a judici i va reconèixer la improcedència de l’acomiadament. Aquesta resolució silenciosa del conflicte posa en evidència que únicament buscaven desfer-se d’una treballadora que no es resignava a acceptar els abusos que CNT denunciava en la nota del mes de febrer, que, a més, es van perpetrar amb la connivència del comitè d’empresa de CCOO i UGT.

A propòsit d’aquesta última qüestió, els dos sindicats davant la publicació de CNT es van afanar a repartir fulletons al centre de treball acusant el sindicat de «voler obtenir representació a l’empresa utilitzant mentides». Des de CNT ara podem dir ben clar que ni hem dit mentides ni volem obtenir representació, sinó implantació. La CNT no es presenta a les eleccions sindicals perquè rebutja un model sindical en què els Comitès d’Empresa poden decidir d’esquena a la plantilla, i a través del qual reben subvencions com a contrapartida a la seva funció de «representació».

La CNT vol recordar que és un sindicat basat en la implantació de les seves seccions sindicals, donant la possibilitat a les plantilles a ser elles mateixes qui es representin, sense subvencions ni alliberats sindicals. És l’únic sindicat que es finança exclusivament de les seves quotes, és totalment independent de partits polítics i administracions i rebutja la concertació social amb patronals i governs.

– – –

Aquest fulletó es va difondre al Bon Preu de Lliçà d’Amunt: